2 Alcoholtesten bij u hebben verplicht in Frankrijk

 

De Franse wetgeving gaat per 1 juli 2012 een paar veranderingen invoeren voor personen auto´s,busjes etc. en vrachtwagens.

U mag geen radarverklikker apparaten meer meevoeren, ook al staan ze uit. Ofwel als uw GPS (tomtom-Garmin-etc.) u zou kunnen waarschuwen voor flitspalen kan hij in beslag genomen worden.

Ook MOET u de App. Verwijderen van uw Iphone of andere daarvoor geschikte telefoon/Tablet anders weer hetzelfde “inbeslagname” en bekeuring.

 

Natuurlijk wist u al, dat er per persoon aanwezig in uw auto, een reflecterend hesje aanwezig moet zijn. Dus met zijn vieren op vakantie is 4 hesjes bij u hebben.

 

Per 1 Juli 2012 moet u ook een dubbele alcoholtest bij u hebben!

Dit omdat bij elke aanhouding, u dan gelijk gecontroleerd kan worden op alcohol gebruik.

Die wist ik zelf nog niet.

Jos Verwey attendeerde mij er op dat de Franse Alcohol testers goedgekeurd moeten zijn door de Franse Autoriteiten, en dus een Frans goedkeuringsmerk moeten hebben.

Dus die dingen van “de Action” zullen in China wel werken maar in Frankrijk krijgt u gewoon een bekeuring omdat u geen gekeurde testers bij u heeft.

Trouwens deze alco testers hebben ook een verloop datum, dus wil een vriendelijke Camper (handelaar) u wel een paar blaaspijpjes verkopen, let dan even op de geldigheidsdatum.

Ook even op de prijs. Ik kocht ze bij de “Super U” in Frankrijk voor één euro per stuk. Bij de “Hyper U” zag ik ze voor 2.95 maar wel 2 stuks verpakking.

 

 

In het radioprogramma “onderweg” wisten ze ook nog te melden dat, bij navraag bij de Franse ambassade, vanaf 1 November 2012 bekeurd gaat worden als u geen alcoholtesten in uw auto heeft. Die bekeuring valt dan voor Nederlandse begrippen wel weer mee, en is 11 Euro.

 

Dit is dus Franse wetgeving en geen Europese! U kunt natuurlijk volhouden dat u Europeaan bent en dit in Nederland allemaal wel/niet hoeft maar, als u de Franse politie en Politici een beetje kent weet u dat ze u toch bekeuren onder het mom van “Het is dan wel zo, maar niet voor ons”

 

Bram “ Bron; Transport Radio AM 6095”  uitzending  21 Mei 2012 bijgewerkt 11 oktober 2012

 

 

TERUG NAAR WIST U DIT