Het wordt te druk en iedereen die zich niet aan de regels houdt kan een boete tussen 300 en 1500 euro verwachten

 

Google translate;

 

Het lijkt erop dat dit, meer dan alle andere, de zomer van de campers gaat worden. 

Dit wordt vermoed in O Grove en A Illa, twee steden waar dit type voertuig gemeengoed is geworden. 

We hebben een paar weekenden een geweldige tijd gehad en ze waren voor beide gemeenten meer dan genoeg om te verifiëren dat "we een volume campers ontvangen dat groter is dan we aankunnen", in de woorden van de burgemeester van O Grove, de socialist José Cacabelos.

 

 Het is dus tijd om serieus te worden. 

De Raad van A Illa heeft maandag via wethouder Luis Arosa aangekondigd dat dit jaar "we niet voorzichtig zullen zijn" op dit gebied en dat alle nodige klachten zullen worden behandeld tegen die campers die de regels overtreden. 

O Grove bevindt zich in dezelfde positie en burgemeester José Cacabelos verzekert dat hij “met de lokale politie en zelfs met de burgerwacht onderzoekt wat we kunnen doen, want het is niet gemakkelijk. 

De Xunta heeft ons ook laten weten dat het enkele maatregelen zal nemen in het geval van campers die in beschermde gebieden komen.

 

 De lokale politie van O Grove lijkt vrij duidelijk te zijn over wat ze op dit gebied moeten doen. 

Met behulp van twee gemeentelijke verordeningen, die van Bo Goberno en die van Playas, zijn de agenten in staat om de eigenaren van die voertuigen aan te klagen die parkeren buiten de daarvoor bestemde parkeerplaatsen en die anderen die in plaats van te parkeren, kamperen.  «We willen dat de mensen van de campers naar O Grove komen, ze zullen goed ontvangen worden. 

Maar ze moeten zich wel aan de regelgeving houden', leggen ze uit vanaf het hoofdbureau van de Lokale Politie.

 

 Na een paar weekenden de eigenaren van voertuigen te hebben gewaarschuwd voor deze kenmerken van de overtredingen die ze begaan, wordt het tijd om serieus te worden: we hebben het over boetes die kunnen variëren tussen 300 en 1.500 euro.  “De campers kunnen op dezelfde plaatsen parkeren als elk ander voertuig, ze kunnen niet over de duinen van de stranden. 

En iedereen die aan dit soort toerisme doet, kent perfect het verschil tussen parkeren en kamperen", leggen ze uit van de lokale politie van Grove.

 

 Van de O Grove Council betreurt de burgemeester, José Cacabelos, "het generaliseren, omdat niet iedereen dingen verkeerd doet". 

Maar hoewel ze in de minderheid zijn, creëren campers die de regels overtreden "een slecht beeld van dit type toerist en worden een probleem".  In het geval van O Grove vindt er een invasie plaats in gebieden met stranden en beschermde gebieden. 

We praten over As Pipas, Area de Reboredo, Area Grande, Mexilloeira, Con Negro ... En we praten ook over het wanbeheer van hun afval, omdat ze het water zonder pardon leeg hebben gehaald en niet erg respectvol zijn voor het milieu. ». 

De burgemeester herinnert zich dat “er enkele privépercelen en campings zijn die ruimte hebben voor dit type voertuig.  Laat ze daarheen gaan;  Ze kunnen niet alle ruimtes binnenvallen', zegt de Meco-wethouder.

 

 In A Illa wordt het probleem herhaald. 

De vijfentwintig plaatsen die door de gemeenteraad in het O Bao-gebied zijn mogelijk gemaakt, zijn zeer weinig, rekening houdend met het aantal campers dat de stad binnenkomt.