Cordoba en de gratis CP's

 

https://www.diariocordoba.com/ocio/2021/05/07/pueblos-cordoba-puedes-pernoctar-autocaravana-51450192.html

 

Vertaling Google

 

Reizen met een camper is de laatste jaren een van de voorkeuren van veel toeristen, zowel internationaal als nationaal.  Deze grote vraag, vooral in dit laatste jaar van de coronaviruspandemie, heeft ervoor gezorgd dat in veel gemeenten van de provincie Córdoba uitsluitend voor campers ruimtes zijn ingericht waar toeristen gratis kunnen overnachten.

 

Hiermee hebben de gemeenten een nieuwe vorm van toeristische claim gezien die de inzet van andere bestaande projecten aanmoedigt en bijdraagt ​​aan de economische en toeristische ontwikkeling van de stad.

 

In de provincie Córdoba zijn hiervoor tal van plaatsen beschikbaar. 

Dit zijn er vier, allemaal gratis, op verschillende punten op de kaart.

 

Hornachuelos

Gelegen in het binnenland van de gemeente Hornachuelos - in het bijzonder op het beursterrein "Las Erillas", heeft het 2500 meter exclusief gewijd aan deze activiteit.  Het ligt op een paar meter van het stadscentrum (ongeveer 800 meter) en het natuurpark Sierra de Hornachuelos, bekend om zijn flora en fauna.  Een paar meter verderop vindt u ook het VVV-kantoor, waar u meer te weten kunt komen over enkele van de meest indrukwekkende hoekjes van deze stad, het onlangs gerenoveerde gemeentelijke openbare zwembad (geopend in juli en augustus) en de sportfaciliteiten van de gemeente (atletiek banen en voetbal, sportschool, sportcentrum, enz.).

Dit gebied dat geschikt is voor campers heeft douches, openbare diensten, drinkwateraansluitingen, een verzamelgebied voor zwart en grijs water en videobewaking.  Bovendien kunt u dankzij de goede locatie genieten van enkele toeristische attracties, zoals het Stedelijk Museum, het astronomische uitkijkpunt (het heeft het Starlight Reserve and Destination-certificaat), het 'Río Secreto' multi-avonturenpark of talloze paden aan de oevers van de Bembézar, waar u ook kunt genieten van de landschappen tijdens het kanoën.

Als je hier komt, is een van de aanbevelingen trouwens niet om met je camper de weg 'Caño de Hierro' in te rijden: die is ietwat smal

 

Doña Mencía en haar camperplaats DOÑA MENCÍA STADSRAAD

 

Het is gelegen aan het oude treinstation Doña Mencía, aan de Vía Verde del Aceite en het natuurpark en Geopark Sierras Subbéticas, en heeft directe toegang vanaf de A-318.

Onder de aangeboden diensten vindt u enkele zoals een drinkwaterpunt, een ruimte voor het legen van grijs en zwart water, gootstenen, openbare toiletten, picknickplaatsen of de mogelijkheid om op elektriciteit aan te sluiten. 

Dit laatste is natuurlijk een privédienst waarvan de kosten niet bij het verblijf zijn inbegrepen (de prijs is € 3).

Hoewel het 50 plaatsen heeft voor het plezier van veel caravans, is het sinds oktober 2020 essentieel om een ​​aanvraag in te vullen om een ​​plaats te reserveren.  Dit is te vinden op de website van de gemeente Doña Mencía.

Hoewel het formulier nog steeds vermeldt dat het gesloten is, bevestigt het VVV-kantoor de heropening ervan.  Het opent zijn deuren alleen in het weekend.

 

Priego de Córdoba

We hebben ook de mogelijkheid om met onze camper dit gebied van het natuurpark Sierra Subbética te bezoeken.  Op het beursterrein ‘Niceto Alcalá-Zamora’, ten noordwesten van de gemeente Priego de Córdoba en met 10 open ruimtes, biedt Priego de wereld een gebied waar ze zich op een heel bijzondere manier van de wereld kunnen losmaken.

Een paar kilometer van het stadscentrum, waar we bars en winkels vinden, heeft dit gebied een inzamelpunt voor zwart en grijs water, evenals een voorraad schoon water.  Het heeft natuurlijk een bijzonderheid.  Vanuit het toeristisch gebied benadrukken ze het verbod om tafels, stoelen of luifels mee te nemen, en benadrukken ze het maximaal toegestane verblijf: 48 uur.

 

Afbeelding afkomstig van de website van het VVV-kantoor

Als u besluit hierheen te komen, vergeet dan niet uw camera op te hangen, want als u een liefhebber van fotografie bent, zult u genieten van enkele van de meest charmante hoekjes van de provincie.  De 'Iglesia de la Asunción', de 'Fuente del Rey', de Genilla-stroom of enkele van de musea (zoals het 'Museo de la Almendra' of het 'Museo Histórico Municipal') zijn enkele van die ruimtes die de stad bieden met een betoverend karakter.

 

Villanueva del Duque

Dit servicepunt voor campers is gemakkelijk bereikbaar vanaf de A-422.  Het is gelegen in het stedelijk gebied van Villanueva del Duque, op een punt dichtbij recreatiegebieden (zoals het gemeentelijk zwembad of sportterreinen), supermarkten, restaurants, culturele gebieden en het benzinestation.

Hier mag je ook gratis overnachten, maar je moet wel voorzichtig zijn en jezelf informeren, want er zijn maar 12 plaatsen voor campers en ... ze vliegen!  Onder de aangeboden diensten vinden we een afvoerpunt voor grijs en zwart water, een gebied voor toegang tot drinkwater en een picknickplaats en kinderspelen.  Het heeft ook goede verlichting en is uitgerust met bakken en banken om uit te rusten.

 

Afbeelding afkomstig van de officiële website van de gemeenteraad van Villanueva del Duque

Als je naar deze gemeente komt, kun je niet vertrekken zonder een bezoek te brengen aan de 'hermitage van de Virgen de Guía', het 'Museum van Romaanse gravures', het Astronomisch Observatorium (waarmee je de nachtelijke hemel kunt visualiseren, gecatalogiseerd als het Starlight Los Pedroches-reservaat ), enkele van de routes die door de natuur worden aangeboden (zoals de 'El Viñón'-loopgravenroute) of het multi-avonturenpark' Villaduke is avontuur '.