210 Camperplaatsen San Javier

 

https://www.laverdad.es/murcia/sanjavier/actualidad/parking-autocaravanas-abre-20180115204730-nt.html

 

google translate

 

De kustplaats Santiago de la Ribera wordt vanaf volgende week een bedevaartsoord voor campers.  Gisteren opende een van de grootste parkeerterreinen van Europa voor dit type woning op wielen zijn deuren.  Met 29.000 vierkante meter oppervlakte naast het dennenbos van San Blas en op slechts twee kilometer van het strand van Mar Menor, biedt Camping Park 210 camperplaatsen, elk met elektrische aansluiting, verlichting, toegang tot het legen van de bilges en vuilstortplaatsen, en doucheservice .

Gebruikers hebben ook een gootsteen en wasmachines om de was te doen.  Binnen de omheining is een recreatiegebied buiten ingericht met Wi-Fi-toegang, een petanquebaan en een recreatiepark.  Er is ook een cafetaria-restaurant voor kampeerders, die naar verwachting hun voertuigen zullen parkeren voor een langer verblijf dan dat van een hoteltoerist.

Om te concurreren in de caravansector, lanceert de promotor van Camper Park, Antonio Fructuoso, aanbiedingen vanaf 7 euro per dag all-inclusive.  "Als de toestroom van gebruikers het ons toelaat, houden we deze prijzen, maar vooral het vaste tarief het hele jaar door. Er komt geen zomerprijs en geen winterprijs", legt de zakenman uit, die voor volgende week al een reservering heeft voor meer dan 20 caravans.

 

"Het sterke seizoen van de Europese karavaan is van september tot mei, omdat ze een gebied met een klimaat als de Mar Menor zoeken om wat meer inwoners van het gebied te worden, terwijl de nationale karavaancampagne in de zomer plaatsvindt", zegt Fructuoso.

 

De zakenman benadrukte "de mogelijkheden om culturele, sportieve en toeristische activiteiten te promoten die worden geopend met de campersector".  Volgens de algemeen directeur van de Mar Menor, Antonio Luengo, "helpt dit soort duurzame infrastructuur om de toeristische seizoensinvloeden van het jaar aan de kust van Murcia te doorbreken".

 

"Tot op heden was er in San Javier geen antwoord op deze toeristen die vele kilometers afleggen om van dit klimaat en deze omgeving te genieten", zei Luengo.  De burgemeester, Josť Miguel Luengo, benadrukte "de toetreding tot de gemeente van een nieuw toeristisch segment, dat zal genieten van een gevarieerd cultureel en gastronomisch aanbod, en waarvan de instroom zal toenemen bij het vinden van kwaliteitsdiensten tegen concurrerende prijzen."