Lagos nieuwe richtlijnen voor Camperplaatsen goed gekeurd

 

https://www.portugalresident.com/lagos-approves-new-motorhoming-guidelines-to-become-one-of-most-inclusive-destinations/

 

Google vertaling.

 

Lagos streeft ernaar om "een van de meest duurzame en inclusieve" toeristische bestemmingen in Portugal te worden, na de goedkeuring van het nieuwe onderzoek naar campers in de stad.

 

Het onderzoek bevat een reeks richtlijnen voor de ontwikkeling van de sector in de gemeente, aangekondigd door de gemeente.

 

Het plan is om de bevindingen van het onderzoek te gebruiken om de beste locaties te kiezen om tankstations en parken voor campers en campers te openen, maar ook om regels op te stellen die ze moeten volgen.

 

Volgens de raad is de onlangs goedgekeurde studie begonnen met het evalueren van de bestaande infrastructuren en omstandigheden voor campers in Lagos voordat ze naar de tweede fase gingen, waarbij gebieden in de gemeente werden geïdentificeerd die konden worden gebruikt om deze nomadische reizigers te verwelkomen.

 

Als alles volgens plan verloopt, zou de studie kunnen helpen om het aantal overnachtingsplaatsen voor campers en campers in Lagos te vergroten van 800 naar 1.200.

 

Verklaarde de raad, vier gebieden zijn gedefinieerd in de studie - stad, kust, ‘barok’ en berg.

 

Elk gebied is ingedeeld naar hoe geschikt een plek is voor een benzinestation of camper en camping.

 

Aan te leggen camper- en campingparken kunnen in drie afzonderlijke thema's worden ondergebracht - 'Zon en zee', 'Eco-resorts' en 'Landelijke campingparken' - om het gemakkelijker te maken om de faciliteiten te koppelen aan activiteiten zoals 'agro-industrie, wijntoerisme, vissen , wandelen en fietsen ”.

 

Ondertussen zullen tankstations worden geclassificeerd als "stedelijk, cultureel en natuurlijk erfgoed en landelijk", afhankelijk van waar ze zijn gebouwd.

 

Er zal ook een reeks parkeerplaatsen voor campers worden opgezet in de hele gemeente, namelijk bij winkelcentra, benzinestations en andere instellingen die in sommige gevallen "ondersteunende diensten" aanbieden, maar niet voor overnachtingen worden gebruikt.

 

"Het bestrijden van illegale en wilde campers en kamperen, het minimaliseren van de schadelijke effecten ervan en het maximaliseren van de voordelen en winsten van de gecontroleerde groei van deze sector, die het lokale en regionale toerisme kan versterken, zijn de belangrijkste doelstellingen van dit onderzoek", aldus de raad.

 

De studie bevat ook informatie over hoe tankstations en parken kunnen worden "gemoderniseerd" en welke diensten moeten worden aangeboden, en hoe de circulatie en het parkeren van deze voertuigen in de gemeente kunnen worden verbeterd.

 

Aan de andere kant heeft de gemeente ook bevestigd dat het servicestation voor campers in de buurt van het gemeentelijk stadion 'definitief gesloten' zal worden, terwijl campers niet mogen rijden op de smalste wegen van de gemeente en in het historische centrum van Lagos.  De gemeente belooft echter andere tankstations te creëren in de buurt van de "belangrijkste landelijke centra".