FEEC

 

De vereniging van campinghouders

In Spanje is vergelijkbaar met de vereniging hier — de Recron —

 

Zoals bekend staan de Nederlandse camping eigenaren verenigd in de  Recron op voet van oorlog met gemeentes die camperplaatsen organiseren en willen openen.

 

De Recron en de Spaanse FEEC willen dat die betaald worden en niet gratis mogen zijn vanwege vermeende valse concurrentie .

 

De Nederlandse gemeentes durven zodoende bijna geen eigen initiatieven te tonen.

De leden van de gemeenteraad zijn bang voor eventuele rechtszaken aangespannen door de Recron en u weet het ambtenaren en werken, is een volksgrap met misschien enige waarheid…. De NKC vind het allemaal prima en bemoeit zich er niet mee die hebben het druk met duizenden nieuwe leden.

 

Het einde van gratis parkeren met de Camper in Nederland is een snel aankomende pandemie, waar helaas de enige remedie tegen is, de grens over met de camper of betalen, voor het genieten.

 

Nu ……..deze Spaanse FEEC vereniging raakt ook in paniek omdat er een nieuwe manier van vakantie vieren ontstaat in Spanje.

Het met de Camper weggaan.

In tegenstelling tot Nederland kunnen deze verenigde campingeigenaren er niet veel anders aan doen als alleen maar onrust stoken en klagen bij de gemeentes over de camperplaatsen.

Er openen niet alleen veel gratis plaatsen in Noord Spanje , maar er zijn veel officiële camperplaatsen , die niet gratis zijn, aan de Oostkust, die zich niet meer aanmelden bij deze overkoepelende club vanwege dure lidmaatschap gelden.

 

Het verschil in Spanje en Nederland heb ik al eens duidelijk gemaakt, ofwel in Spanje mag je in een geparkeerde Camper slapen op de openbare weg en in Nederland niet.

 

Nou hebben wel meer mensen een hekel aan de Recron in Nederland zoals ik !!  maar in Spanje wordt er ook echt tegen de FEEC gedemonstreerd door camper eigenaren.

 

Ik zie af en toe een Spaanse camper met de hier boven geplaatste afbeeldingen achter hun voorruit rondrijden hiermee aangevend dat ze weigeren op een FEEC camping te gaan.

 

Dat zie ik de Nederlanders nog niet doen die betalen gewoon hun 15 Euro of nog meer, per nacht want het is zo genieten op de strook asvalt in bijvoorbeeld Maassluis.

1 Strookje asvalt van pakweg 5 bij 12 meter zou daar nu 456,25 € per maand op kunnen leveren.  Er liggen er daar 10!

Het leuke voor de gemeente is ze lagen er toch al. En nog op een onrendabele plaats waar verder geen bijna geen auto’s komen, alleen wat drugs handelaren in de avond uren.

 

Ik dwaal af.

 

Chapeau voor de Spaanse aanpak en camperaars die durven te protesteren.

 

Groet Bram