Cullera zet de rem op Campers.

 

https://www.levante-emv.com/ribera/2021/04/18/cullera-pone-freno-autocaravanas-48446141.html

 

Google vertaling

 

Cullera is de afgelopen jaren een neuralgisch punt geworden en een onvermijdelijke afspraak voor campers.  Niet voor niets zijn tot 250 voertuigen van dit type geteld bij de monding van de Xquer.  Allemaal dankzij de voordelen van een idyllisch klimaat en een enclave om te genieten van toerisme met vier wielen.  Tegenwoordig gebeurt hetzelfde niet meer.  De gemeenteraad heeft zich beperkt tot het naleven van de wet.  En daarmee is het voldoende geweest om de opmars van dit toerisme een halt toe te roepen.  De gemeente heeft geprobeerd om legaal op te treden met de eigenaren van deze caravans, altijd volgens de regionale regelgeving, die de parkeermogelijkheden verduidelijkt.

 

De gemeentelijke verordening van de gemeenteraad van La Ribera Baixa definieert een huisvoertuig als elk voertuig dat geschikt is om op de wegen of het land te rijden, gebouwd of in staat is om daar de nacht door te brengen, evenals elk ander voertuig dat, zonder te zijn ingeschakeld, dit doel dient. . 

Een camper wordt als geparkeerd beschouwd "wanneer hij in contact is met de grond via de wielen en de steunpoten of enig ander handmatig of mechanisch apparaat niet op zijn plaats zijn".

 

Op zijn beurt wordt gespecificeerd dat het niet meer ruimte mag innemen dan die van de motorhome in beweging: dat er geen open ramen en / of projecteerbare elementen zijn die een ruimte zouden kunnen binnendringen die groter is dan de omtrek van het voertuig. 

Volgens de gemeenteverordening zelf is ook geregeld dat "een voertuig niet langer dan een maand op dezelfde plaats op de openbare weg geparkeerd mag staan".

 

Dit specifieke punt is dat hij ervoor zorgt dat de lokale politieagenten de auto's moeten bezoeken ...