Wanneer je als een vale gier vijf rondjes moet cirkelen over het gedoog/gratis Camper terrein voordat je een parkeerplek hebt gevonden, kan het best frustrerend zijn als je een andere camper met auto en aanhanger ziet die dwars staande drie of meer witgeschilderde parkeervakken inneemt.

 

Het is vaak zo dat je  deze landjepik mensen niet belachelijk hoef te maken,die doen het zelf al door met de  juiste arrogante blik naar je kijkend, alsof ze willen zeggen “dit is van ons” ik rij dan met een slakkengang hoofdschuddend voorbij en steek mijn middelvinger op.

 

Net na zo’n middelvinger groet aan een zwaar getatoeëerde man gegeven te hebben vond ik toch een plekje, omdat toevallig iemand vertrok.

 

Maar , ik stond net, en daar kwam briesend de beschilderde wc deur op mij af en verwenste mij de hel en verdoemenis in het Duits

Bleek de eigenaar van de aso dwars geparkeerde camper plus rotzooi te zijn die ik "de vinger" gegeven had.

 

Dat soort types komt gelijk verhaal halen. Viel trouwens nog mee dat hij geen vechthond bij zich had. Dat hoort zo bij dit type mens.

 

In discussie gaan? Nee ondanks ik ook wel een aardig vocabulaire Duitse straattaal beheers.

Met zulke types is het verstandiger om te Deugzwijgen.

 

Dat deugzwijgen doe ik wanneer ik weet dat het eigenlijk volgens mijn geweten juist zou zijn om mijn mening te geven, maar het toch niet doet.

Ofwel geen zin heb in een wandeling op drijfzand.

Ik veronderstel dat dit wandelend stripverhaal zijn voetbal club miste en zijn wekelijkse knokpartij.

Hij had ook een doodshoofd met de tekst "St.Pauli" muts op zijn kop, nog schijnbaar even snel opgezet.

Door mijn constante zwijgen droop hij weer af, alle inwoners van Holland vervloekend, ja joh …!!!

 

Voldoe ik nou ook aan toenemende bemoeizucht, vroeg ik mij later af.

Want een keurige ordening van parkeren op een gedoog/vrije plaats kan wel gewenst zijn maar niet verplicht (als er geen parkeervakken uitgeschilderd zijn, in dit geval wel) Misschien sla ik zo langzamerhand behoorlijk door in mijn gedrag, als er mensen zijn die dit niet doen, en zich 'anders' opstellen en gewoon schijt hebben aan anderen.

Misschien moet ik wel gematigd en netjes blijven, tegen die mensen.

Hoe innig burgerlijk' deze kwalificatie ook klinkt, hij is belangrijk. Want niet alleen zijn het nuttige en onmisbare sociale waarden, ze geven in feite het doel aan van datgene wat door mij bereikt wil worden: een vreedzaam samenleven met anderen Campers in vrijheid en verscheidenheid. Als de toon grover wordt en de matiging verdwijnt, raakt ook het doel zelf uit het oog.

Ik ben er nog niet uit hoe te handelen; een gesprek met dit soort parkeerders voeren heb ik al veel geprobeerd, met geen resultaat.

Ik wordt dan alleen betiteld als “burgemeester” of “politieagent” zonder status.

 

Een paar jaren geleden was het allemaal wat makkelijker en reageerde ik mijn verontwaardiging over zoveel parkeer egoïsme tegen die mensen af met hetzelfde gedrag als de nu naar mij toegekomen Duitse Hooligan. Dat luchtte wel op en ik vond die mensen maar klootzakken. Klaar ermee.

 

 JaJa Het is nog niet zo makkelijk dat oud en wijzer worden.

 

 

Groet Abram.

 

Terug naar prikbord voor meer verhalen