Phh..
Even stoppen nou hoor met overlijdens berichten sturen.
Natuurlijk weet ik dat degene die dit doet , de partner is van de overleden  camperrijder ,vind dat wij dit moeten weten omdat ik hun toentertijd wel eens ontmoet heb tijdens mijn  omzwervingen met de camper.
Sommigen een paar keer, anderen -waarvan ik een in memoriam geplaatst heb- velen malen.
Dat was dan wel ergens 20, 30 of 40 jaar geleden, toen de Nederlandse camper gemeenschap nogal close was.


Ik ben een allemansvriend, heb altijd veel vrienden en vriendinnen gehad, en nog steeds trouwens.

Daar kan ik het mezelf ook lastig mee maken, omdat ik al die contacten ook wil bijhouden en het gevoel heb dat ik ze tekort doe als dat niet lukt.
Ik vind mensen heel interessant en heb een natuurlijke interesse in verhalen .

Want het leven gaat om verhalen vertellen. Van elkaar leren. Om de wereld om ons heen beter te begrijpen en te structureren  

Trouwens ik haat dit woke gedoe maar om gezeik te voorkomen….

Zeker nu de Camperwereld aan het uitgroeien is tot een imitatie van de normale wereld ofschoon er in mijn opinie nog steeds wel erg veel oude rechtse ballen in chique dure campers bijkomen, en het meer gepigmenteerde volk plus de LHBTIQA+ mensen nog niet zo  aanwezig zijn.
De eerste 2 letters  ; lesbische en homo groepen zijn wel groeiende.

 

Ik realiseer me wel dat je niet in een Camper kunt rondrijden of leven en dan verwachten dat anderen hun leven inrichten volgens normen waar jij in gelooft.

Je kunt niet continu waardeoordelen uitdelen over anderen op basis van jouw mening.

Zo werkt een pluriforme samenleving niet.
Wat ik dan wel weer een gevaar vind, 
is dat tolerantie misschien wel zo'n niveau gaat bereiken dat intelligente mensen niets meer mogen zeggen om de  domme mensen niet te beledigen.
Dat lijkt al een beetje aan de gang te zijn.
   

Ik ben wel voor het kosteloze overnachten tijdens het reizen, en dat reizen , zien en beleven, is vaak mijn camper beleving.


Is reizen niet je doel, en ga je voor maanden naar dezelfde plek dan is het fijn voor de anderen reizende camperaars als je naar een geregulierde camperplek/camping gaat.


Weet je…..Als we nou allemaal maanden lang gratis op de zelfde plek zouden gaan staan, waar campers getolereerd worden of waar gratis plekken zijn ,voor 48 uur bijvoorbeeld, en dan toch oneindig blijven staan....dan zijn er geen plekken meer over voor de reizende, rondtrekkende Camperraar.
Dus lach de mensen niet uit die netjes en sociaal bezig zijn en bereid zijn om in een rijtje te gaan staan op een camperplaats/camping, en te betalen voor hun verblijf.
Ik weet nogal wat plaatsen in Spanje waar overwinteraars maanden gratis wonen en dit goedpraten en zeggen dat ze voor geen goud in een rijtje willen staan op een betaalde camperplaats, maar vrijheid willen.


Hier onder wat recente voorbeelden van die zogenaamde vrijheid. Gelul dus.

 

 Ik hou het erop dat je als je maanden zo staat/woont en je dit dan vrijheid noemt je het simpelweg niet kan permitteren om te betalen voor je plaats,water, riolering gebruik, en vuil afvoer.  Zo simpel ligt het. 

Veel van die campers blijven zich maar bezighouden en bemoeien met het leven van soort genoten, op die onbetaalde plaatsen.
Mijn mening ; als je dit soort leven wil ...Leef volgens je eigen normen en laat anderen met rust. Zo ingewikkeld is het niet.
Dat voorkomt een hoop ruzies op deze "vrije” plekken.
Trouwens op de betaalde Camperplaatsen is er ook wel eens ruzie, maar dan kan er ingegrepen worden door de directie en iemand van het terrein gestuurd worden, met of zonder politie hulp.
Dat is in die zogenaamde 'vrije' wereld niet mogelijk en geld het recht van de sterkste of de meest asociale idioot.
Of, als het helemaal uit de hand loopt en iemand de politie belt, dan is het afgelopen voor iedereen die daar staat "5 minuten om  te vertrekken", wilt u niet?

Dan schrijft de agent een  "denuncia" en u zoekt het maar uit voor de Spaanse rechtbank, wat bijna altijd eindigt met een fikse boete. (Laat u niets wijsmaken, die wordt in Nederland ook geïncasseerd)

Het is in ieder geval weer topdrukte overal op het Iberisch schiereiland.
Heerlijk en fijn voor de Spaanse en Portugese economieën.


Groet Abram

 

 

 

Terug naar Prikbord om meer te lezen