Deze week viel het op dat ik 3 maal in een  gesprek met andere camper bezitters de zin " Het moet op", waarmee ze hun geld bedoelden, hoorden zeggen.

 

Ik hoor dit dan best wel verwonderd aan.

Het lijkt dus zo te zijn dat veel oude mensen ,de overwinteraars in campers , het meestal economisch heel erg goed gedaan hebben.

De contradictie hiervan schoot gelijk door mijn hoofd.  Heel veel oudere  mensen met alleen een AOW hebben het tegenwoordig financieel moeilijk en kunnen door geen verwarming etc. te gebruiken ongezellig en arm blijven leven in Nederland  .

Nog een teken;

Er worden er steeds meer ouderen mensen vaker gearresteerd voor winkeldiefstal dan vroeger.

 

Aan de andere kant denk ik dan wel weer, "ja de -Het moet OP roepers- hebben er meestal heel hun leven hard ervoor gewerkt, en misschien ook als een eekhoorn in de zomertijd van hun leven veel gespaard om in  de wintertijd te kunnen overleven".

Dat ze het voor zichzelf uitgeven is menselijk, en ze ontlasten hun geweten met af en toe een flinke donatie aan giro 555.

 

Dit spaargeld opmaken bestaat uit heel veel uit eten gaan, dure camper plaatsen bezoeken, fietsen van een paar duizend euro, en "dat wil ik graag hebben dingen."

Ik kan niets anders zeggen dan

"Goed voor de economie".

 

Voor hun is de wereld geordend, voorspelbaar . Zij denken dat wat zij doen, geen onvoorspelbare gevolgen heeft.

Maar helaas: vaak zijn ze zich niet volledig bewust van wat ze doen en hoe dat bij een ander overkomt.

Naar onbewuste processen die mensen hun gedrag beïnvloeden is al vaak uitgebreid onderzoek gedaan.

 

Wat is er namelijk volgens mij 'Abram' gebeurt, "gebaseerd op wat ik zie door mijn oude mannen-bril".

 

Het vroegere evenwicht tussen de * Het kan me niet schelen wat het kost * en de * financieel minder gelukkigen * campers is door geslagen naar * het maakt niet uit wat het kost* kant.

De tekenen hiervan zijn overal te zien.

Dure Campers worden als zoete broodjes verkocht.

Tweedehands prijzen etc. overstijgen elk record.

Life4Po accu installaties van 5000€ of meer! Ongelooflijke prijzen voor het tegenwoordige stroom gebruik in de Camper worden fluitend betaald.

 

Dure camperplaatsen schieten als onkruid uit de grond.

Boeren hebben het door... Beter een camper, dan een koe in het weiland!

 

De NKC is de grootste camper vereniging van Europa (zeggen ze zelf)

 

De financieel , minderen ontwikkelen nu hun eigen taal, zoals "Off Grid" is gratis staan. "WOWer" is wonen op wielen. "Vanlivers" was origineel voor busjes mensen maar wordt inmiddels ook gebruikt door campers in polyester fabrieks campers om 'erbij' te horen.

Dit alles om maar ’apart' te zijn, niet zo als die anderen.

 

Ik persoonlijk vind het allemaal maar een zielige poging om toch nog op te vallen in de groeiende club toetsenbord sukkels op Facebook en Instagram YouTube en Polarsteps, plus in de duizenden camper blogs.

 

Er is maar één conclusie.

De Camperwereld is moderner rijker en tweespaltig geworden.

 

 

Groet Abram

 

Terug naar Prikbord