Welkom op deze site in 2021.

 

U bent waarschijnlijk al bedolven onder de “beste wensen” vandaar dat ik u maar veel veilige kilometers toewens wat mij, voor een Camperbezitter, ook wel belangrijk lijkt.

 

Voor de jaarwisseling heeft u via alle media, veel terugblik momenten gezien, gehoord en gelezen over 2020.

 

Omdat ik nou eenmaal niet de mainstream volg, ga ik het nu pas hebben over wat er gebeurt is volgens Bram het afgelopen jaar.

 

Ondanks dat ik soms moe van mezelf wordt, omdat het allemaal niets veranderd. Het zijn alleen maar woorden woorden woorden.

ga ik proberen het onder woorden te brengen, begrijpen en verklaren, waarom er zoveel nieuwe en gebruikte Campers verkocht zijn.

 

Het is alsof ik de werkelijkheid met woorden vul om te verklaren wat die mensen bezielt.

 

Wilden/willen ze door het kopen van een Camper hun Corona Demonen bezweren?

Zoeken ze een “vrijheid” tijdens deze virus gijzeling?

Een manier om alleen te zijn en toch een ergens anders te kunnen zijn, zonder ernstige besmetting dreiging?

Of zijn het allemaal kinderen die naar een sprookje luisteren.

 

Feit; zitten ze eenmaal in hun Camper bubbel, komen ze erachter dat mensen toch sociale contacten nodig hebben, en zoeken dan

aansluiting bij een virtuele groep(en) om er toch bij te horen.

In die groepen kunnen ze hun gevoelens kwijt en ze fungeren daarom als een uitlaatklep.

Ook is het laten zien van je leven, een teken van “kijk ik besta”, wat veel mensen nou eenmaal nodig hebben.

 

In die groepen valt als beginner best wel wat nieuws te leren.

Alle vragen over het Camperleven zijn al honderden zoniet duizenden keren de revue gepasseerd.

Elke dag is er toch nieuw publiek voor, zaken zoals autogas tanken, toilet legen, haperende kachels en koelkasten, water voorziening, internet in de camper en verzin maar verder.

Door de corona verveling en alle vaak dezelfde vragen op die forums, gaan mensen elkaar vaak steeds hatelijker bejegenen.

Asociale scheld partijen zijn dan ook vaak schering en inslag op vragen.

Moderators die eigenlijk zouden moeten ingrijpen hebben daar vaak geen zin in of domweg geen tijd voor.

Ze begonnen ooit een Facebook pagina voor de lol, en kregen zoveel respons hierop, dat sommigen nu spijt hebben van hun impulsieve daad om een pagina te beginnen, omdat het bij velen op een onbetaalde fulltime baan begint te lijken. De pagina dan maar opheffen vind eigenlijk niemand een optie.

 

Één ding is wel duidelijk geworden. De Camperwereld is niet zo bijzonder meer en lijkt nu sprekend op de gewone wereld, met ruzie’s, aannames, vooroordelen, haat en nijd, ofwel niets bijzonders meer onder de zon.

 

Ik hoop dat na de corona gijzeling er weer wat meer te vertellen en te beleven is onder de camperaars onderling, want het is toch een heel andere dimensie als je je nieuwe Camper echt aan mensen kan laten zien, als dan alleen maar een foto op Facebook plaatsen.

Het blijft voor mijn gevoel leuker om je reis verhalen onder het genot van een versnapering aan anderen geïnteresseerden  te vertellen dan dit op je blog te schrijven of te vloggen op YouTube.

Er zijn inmiddels ook al duizenden Nederlanders die dit doen. Geeuw geeuw…….. Zo….. 2020

Hopelijk veranderd dit in 2021 weer in meer persoonlijk contact.

Eigenlijk mis je die dingen pas als ze er niet meer zijn.

Uiteindelijk dan toch nog een wens…. Ik hoop dat er veel vriendschappen ontstaan onder Camperaars, zoiets als vroeger normaal was, terug komt.

Niet alleen maar afgunst en de IK beleving, maar de echte Camperbeleving, van reizen en geestelijke herinneringen maken, ook samen met anderen.

 

Laat die camera en telefoon eens liggen en beleef het kampvuur of andere leuke momenten eens zonder die opname maken stress.

Je zal merken dat je het dan allemaal veel intensiever beleeft, en er nog jaren over kan vertellen,

zonder een beeldscherm uit je zak te rukken om het te laten zien, want dat geeft nooit de echte sfeer weer die er was, en die jezelf ook grotendeels gemist heb, omdat je het feest zo goed mogelijk op wilde nemen. Zonde hoor ……

En…veel mensen kijken je foto’s of filmpje uit beleefdheid en na jouw opnames even aangezien te hebben, rukken ze hun eigen beeldscherm uit hun zak, om aan jou hun belevenissen te showen.

Lekker gezellig hoor….

Niet mijn ding.

 

 

Groet Bram

 

 

Ik wil meer van Bram lezen.