Van de 183 bestaande camperplaatsen in 2010 is het aantal in 2018 opgelopen tot 904 in Spanje.

 

Ze bestaan in de grote steden zoals Barcelona, Zaragoza of Sevilla maar ook in kleine gemeenten zoals Llanes (Asturië), Hellín (Albacete) of Betanzos (A Coruña).

Deze gebieden trekken hierdoor nieuwe toeristen aan, genereren economische voordelen in de buurt van bedrijven en zijn veel gevraagd in de vakantieperioden.

 

Dit zijn gegevens die worden verstrekt door de Spaanse Vereniging van de Caravan Industry en Handel (Asicar).

 

Gemiddeld komen er 5 nieuwe camperplaatsen bij elke maand.

 

De camper sector beleefd een ware " boom"

In de verkopen en de camper is het meest verkochte vakantie voertuig in Spanje geworden.

Er werden 22% meer campers op kenteken gezet als in 2017.

 

De kleine gemeentes ontdekken dit nieuwe soort toerisme en realiseren zich dat een autocaravanna gemiddeld 100 euro in de gemeenschap besteden tijdens hun bezoek. (apotheken, restaurants, garages, levensmiddelen enz.)

 

Bovendien reizen de autocaravannas niet alleen in de vakanties en feestdagen, maar ook in voorjaar herfst en zelfs in de winter.

Ofwel een camperplaats blijkt een goede investering van de gemeenten.

 

Natuurlijk moeten we ook de meer dan 1000 campings niet vergeten, die er in Spanje zijn zegt José Manuel Jurado, presidente de Aseicar,

 

Toch ziet hij meer  toekomst in speciale  camperplaatsen ingericht op (bestaande) parkeerplaatsen ,daar de camper bezitter meestal maar enkele dagen ergens verblijft en dan weer verder reist en niet zo zeer een camping nodig heeft maar meer een plaats om te overnachten.

"We zijn nog lang niet zo ver als Frankrijk waar er 6000 camperplaatsen zijn, maar hopelijk zien de gemeentes het nut van een camperplaats" zegt José Manuel Juradó.

 

Dit artikel is door mij vertaald..

Bron Areas Ac. España

 

Ik wil gelijk wel even opmerken dat de Spanjaarden het dus beter snappen dan de Nederlandse gemeentes die maar hun oren naar de camping eigenaren laten hangen.

Die blijven maar zeuren dat de campers bij hun MOETEN komen. Ook als campers dat helemaal niet willen.

Erg hé. Zonde van de gemiste inkomsten voor de middenstand zoals beschreven in dit artikel.

Maar de plaatselijke camping eigenaar heeft schijt aan de middenstand in zijn omgeving.... Ik snap niet dat die middenstand er zelf niets aan doet en protesteert tegen dit soort Campings in hun gemeentes, waardoor veel omzet verloren gaat.

 

 

Groet Bram

 

 

Ik wil meer lezen en klik op deze zin