Ik merk het steeds meer.

Alles is razendsnel aan het veranderen in de Camper wereld.


Er heerst nog wel een groepsbewustzijn, maar dat is zich wel aan het splitsen in verschillende groepen.


Het is compleet onrealistisch om te denken dat het huidige 'camperen' nog bestaat uit louter gelijk gezinden .

 
In de grootste vereniging van Camper eigenaren, de NKC, hebben ook al, grote veranderingen stilletjes hun weg gevonden.
Zoals het erkennen binnen deze vereniging dat er steeds meer gepensioneerde mensen, die schijnbaar zwemmen in het geld, luxe campers kopen en dit eigenlijk beschouwen als een caravan met motor.
Makkelijker dan dat gesleep en gedoe met een caravan. Deze groep leden wordt steeds belangrijker en heeft steeds meer invloed op het beleid.
Vervelend hieraan is, dat het samen komen van twee culturen campers , die totaal niet bij elkaar passen, in één vereniging gebeurt.
NKC opgericht door de basic camperaars, groter geworden door vrijwilligers en nu misschien wel te groot geworden  door de nieuwe leden toevloed, met totaal andere ideeën dan de oprichters.
Om deze reden staat onvermijdelijk ook steeds meer het moralisme klaar, met verbod en tucht.


Het steeds maar groeiende aantal van dit soort camper bezitters zorgt ervoor dat, ik vind, dat die club zich beter kan gaan opsplitsen in verschillende belangen groepen.

Of dat er iemand opstaat die een nieuwe vereniging opzet.

 

Bijvoorbeeld; er is een nog steeds een grote groep leden die gratis camperplaatsen zouden willen.

Helaas is er een nog grotere groep die (je zou haast zeggen, graag) willen betalen.

Dus de vereniging gaat nu voor 'betaalde plaatsen' en laten de mogelijkheid een gemeente te wijzen op de wetgeving hier over schieten. (lees hier meer informatie over)
Maar er blijft , mijnsinziens, altijd een groep "busjes mensen"  die het financieel minder  hebben dan de 'nieuwe' generatie van leden, die langzaam maar zeker de macht in de vereniging over aan het nemen zijn, en de minder rijken worden als 'het moet er maar bij' beschouwd.
Duidelijk te merken aan de advertenties in het clibblad, en bevoordeeld het verkiezen van een camping! van het jaar... (let wel we hebben het over een camper vereniging) 

Dit soort verkiezingen werd nog niet zo lang geleden door de ANWB kampioen en KCK gepubliceerd.

Nu zijn er bij de NKC al zoveel leden die voor Campings gaan dat er een Camping als winnaar uit de bus kwam door een enquette uitgevoerd door die NKC.

 
Ik vind het persoonlijk een ramp,
Ik denk namelijk dat onder het dictaat der deugdzamen  het leven al snel onleefbaar zou worden voor mij persoonlijk, en vele anderen echte vrijbuiters.

Niet in woorden maar in daden
De 'busjes mensen' willen best we een beetje risico nemen, iets bijzonders dat die ene dag of ene week met de camper weg, anders maakt dan alle andere dagen.
Daarvoor nemen we desnoods een bekeuring wegens ongeoorloofd ergens parkeren en slapen, en het zogenaamde gevaar 'volgens de deugdzame' van lpg tanken of andere minder gewenste zaken ,die we schijnbaar doen, op de koop toe.
Trouwens vroeger maakte niemand zich erg druk om die paar campers en hun daden, tot de explosieve groei en het daarmee samenhangende 'te veel' voelbaar werd.


Ik hoop dat er toch weer een jongere generatie komt die , net als ik vroeger, en nu nog , er schoon genoeg van hebben om hun leven te leven met een aaneenschakeling van verplichtingen, mensen die je moet tolereren en schuiven met je agenda tot je eindelijk een vrije dag heb.
En dan heb je die vrije dag, en dan moet je in je camper nog leven met dezelfde aaneenschakeling van verplichtingen om naar, camperplaatsen, campings te moeten en je je sociaal gewenst, door deze groep, moet gedragen om niet uitgekotst te worden op Facebook bijvoorbeeld.
De meeste kakkers in Campers durven namelijk hun ideeën over hoe u zich volgens hun inzichten moet gedragen, niet rechtstreeks te zeggen.

Wel via Facebook…
Dus een tip voor de echte vrijbuiter.
Zeg nee tegen het bestaande opgelegde systeem, en beleef je vrijheid zoals jij die wil meemaken.
Denk niet dat lid worden van de huidige camper clubs je meer vrijheid gaat opleveren.

 

En dan nog een Quote uit een strip verhaal van Olivier B Bommel, die mij gepast lijkt voor Camperaars.

 

“ De kwestie is dat u anderen ziet zoals u dénkt dat ze zijn.

En anderen zien u, zoals zij dénken dat u bent.

Iedereen is maar een verzinsel van degene die hij ontmoet!”

 

PS> donatie aan deze site .

Groet Bram

 

 

Ik wil nog wel meer van dit soort verhaaltjes lezen, en klik op deze zin.